1. Home
  2.  » Over Ontdekkasteel

Over Ontdekkasteel

Het Ontdekkasteel bestaat uit een aantal kasten met 80 technieklessen voor het basisonderwijs. Het project Ontdekkasteel is  opgezet om techniek structureel te integreren in het basisonderwijs en meer jongeren al op jonge leeftijd te enthousiasmeren  voor techniek. Er is door de projectpartners aandacht besteed aan verbredende en verdiepende activiteiten rondom het Ontdekkasteel. Dit om het gebruik van de Ontdekkastelen op de Zeeuwse basisscholen ook op lange termijn te stimuleren en de continuïteit en kwaliteit ervan te waarborgen.

Zeeuwse basisscholen bezitten een Ontdekkasteel

lesmaterialen bevat Ontdekkasteel

technieksectoren licht Ontdekkasteel uit

Informatie voor leerkrachten

Naast de 80 lessen in de kasten zijn ook alle lessen digitaal beschikbaar, zodat lessen niet kwijt kunnen raken en ook niet uitgeprint hoeven te worden.

Bij de lessen horen ook uitgebreide lessenseries, die gekoppeld zijn aan energie, zeevaart en logistiek, biobased werken en procestechniek. Deze lessen zijn te vinden op deze site onder de koppen Thema’s en Sectoren.

Over Huis van de Techniek

Huis van de Techniek coördineert, regisseert en faciliteert in Zeeland de initiatieven die er worden ontwikkeld om alle Zeeuwse leerlingen in het kader van hun loopbaanoriëntatie kennis te laten maken met de mogelijkheden die een keuze voor techniek voor hen kan betekenen.

Het is het centrale punt voor het stimuleren van kiezen, leren en werken in techniek in Zeeland. Namens ondernemers, onderwijs en overheden zijn wij betrokken bij alle activiteiten, die tot doel hebben het kiezen, leren en werken in de techniek te bevorderen. Meer informatie vind je op onze website.

Interesse in Ontdekkasteel?

De oorspronkelijke versie van het Ontdekkasteel is niet meer te verkrijgen, maar er is een goed alternatief te vinden in de Techniektorens. Klik hieronder op de button voor meer informatie.