1. Home
  2.  » 
  3. Thema’s
  4.  » Wetenschap en Techniek

Wetenschap en Techniek

Wetenschap en Technologie is zoveel meer dan ingewikkelde formules of witte jassen in een laboratorium. W&T gaat over onze omgeving: over dieren, het klimaat, over raceauto’s, raketten en magnetrons, over sterren en planeten, … Technologieonderwijs stimuleert kinderen te ontdekken, te experimenteren en zich te verwonderen. 

Techniekles in de onderbouw

Techniekles in de middenbouw

Techniekles in de bovenbouw

Wetenschap en Technologie in de klas? Gewoon doen!

W&T in het onderwijs

Het belang van Wetenschap & Techniek (W&T) in het primair onderwijs is groot. Verwondering en de wil om te onderzoeken zijn in een natuurlijk leerproces immers elementaire, onmisbare stappen. Kinderen bij wie dit ontdekkende en onderzoekende leren op jonge leeftijd gestimuleerd wordt, ontwikkelen vaardigheden waar ze hun hele leven lang profijt van hebben, zoals probleemoplossend en samenwerkend vermogen, creativiteit, ondernemingszin en ict-geletterdheid. Zo bereiden we ons voor op de toekomst. Haal W&T de klas in, ga samen op ontdekkingstocht en maak van het alledaagse iets bijzonders!

Landelijke ontwikkelingen

W&T in het onderwijs staat volop in de belangstelling! Veel scholen zijn op dit moment bezit om het onderwijs te verrijken met W&T. In 2014 hebben onderwijs, bedrijfsleven en overheid het Techniekpact 2020 opgesteld. Het is de basis voor het programma Kiezen voor technologie. Het is soms lastig om alle ontwikkelingen en initiatieven te volgen. De volgende websites helpen je op weg:

Meer weten?

W aan de slag met het thema Wetenschap en Techniek? Op onze website is een heleboel inspiratie te vinden: van lessenpakketten, georganiseerde activiteiten, filmpjes en voorbeelden.